L’empresa penedesenca de telecomunicacions XTA està portant a terme al nostre municipi un Pla de desplegament de connexió d’internet d’alta velocitat a través d’una xarxa de fibra òptica pròpia des de finals de 2020 gràcies a un acord amb l’Ajuntament de Cunit, apostant perquè totes les llars de Cunit comptessin amb aquest tipus de connexió, altament demandada per la ciutadania.

Aquest Pla de Desplegament està arribant als seus últims dies, complint així amb els objectius plantejats al principi. Actualment, de la C31 en amunt, el municipi de Cunit compta amb connexió de fibra òptica.

Amb l’execució de les darreres fases del Pla, la regidoria de Noves Tecnologies ha plantejat a XTA la voluntat de connectar el sector de la platja, és a dir, des de la C31 fins al Passeig Marítim. Ara per ara, aquesta proposta està en valoració de la seva viabilitat per part de l’empresa.

El regidor de Noves Tecnologies, David Marquínez, es mostra molt satisfet per l’execució d’aquest desplegament “des del primer dia teníem clar que aquest era un servei essencial en el moment en què ens trobem, tot i que encara no havíem arribat a la pandèmia de la Covid19, un dels objectius principals era connectat totes les llars possibles amb fibra òptica. La solució plantejada per XTA ens va donar aquesta opció i no ho vàrem dubtar”.

Com a curiositat, els veïns i veïnes del carrer Internet de Cunit ja disposen de Fibra òptica. Fins fa pocs dies, en aquest sector no existia connexió de qualitat a les llars.

XTA ha fet un desplegament de forma paral·lela al d’Orange al municipi, i sobretot, incidint en sectors on aquesta companyia no havia presentat cap pla, com és el cas dels barris de muntanya, que avui en dia ja compten amb Fibra (Jardins, Rosers i el més allunyat del nucli, Costa Cunit).